Terug

Carnaval Reutum 2024

 

Carnaval in Reutum

 

De weergoden waren ons goedgezind dit jaar, niet koud en een zonnetje. De optocht startte vanaf Het Loosan / Kerkstraat en bewoog zich via diezelfde Kerkstraat en Brinkstraat verder door de bouw zoals dit gedeelte van het dorp in de volksmond ook wel genoemd wordt. Terug via de Haarlefertsweg langs de Kerk en Bays naar de parkeerplaats. In Reutum wordt altijd gezegd dat er meer deelnemers zijn dan toeschouwers, oftewel iedereen uit het dorp neemt deel aan de optocht.

 

Volgens de organisatie namen er 43 loopgroepen deel aan de optocht. Een jury riep Carnavalsvereniging Reutemeteut uit tot winnaar van dit jaar.

 

Een aantal amateur fotografen leggen het carnavalsgebeuren vast op de gevoelige plaat. Denk aan de Prinsenwisseling, Wagenopbouw, Sponsorbal, Gala avonden, Bokverbranden. En natuurlijk de Carnavals optocht door Reutum. Aan mij de eer om dit te fotograferen. Zoals gezegd was het prima weer, dit is fijn voor alle deelnemers maar ook voor de foto's die de prachtige kleuren mooi weergeven.

 

Het resultaat zo'n duizend foto's, die inmiddels bij de Carnavals Vereniging liggen. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk deelnemers en toeschouwers vast te leggen. De selectie die op deze website te zien is heb ik in de weken na carnaval nabewerkt in photoshop. Het is een persoonlijke selectie.

 

De foto's geven een goed beeld van de optocht van 2024.

 

Heb je vragen of opmerkingen stuur dan een mailtje naar info@reutumdeverhalen.nl

 

Naar de Foto's (klik)

 

Jan Bunte