REUTUM de verhalen

Januari 2021 kwam er helaas een einde aan de Heemkundevereniging Reutum. Een vereniging die behoorlijk veel nagelaten heeft, denk aan de jaarboeken Reutum / Haarle  of het boekwerk 200 jaar onderwijs in Reutum.

Deze website “Reutum de Verhalen” wil proberen een deel van het goede werk van de vorige Heemkundevereniging voort te zetten. Het zal geen heemkundevereniging worden in de gebruikelijke zin, daarvoor is de bezetting te smal, namelijk één persoon.

Wat ik ga doen is digitaliseren van wat er al is op Heemkundegebied. Tevens zal ik op zoek gaan naar nog niet gepubliceerde foto's, boekjes, nota's, brieven, geschreven verhalen en documenten, ook deze worden gedigitaliseerd en zullen terug te vinden zijn op deze website. Als dit fundament is gelegd wil ik op zoek naar verhalen van vroeger maar ook naar verhalen van nu.

Onder het menu Media komen foto's die de verhalen ondersteunen, maar ook afbeeldingen die niet direct bij een verhaal horen. Daarnaast is fotograferen een hobby van me en zal ik regelmatig eigen werk over Reutum plaatsen.

Dat ik hierbij de hulp van de gemeenschap Reutum nodig heb is evident. Ik heb inmiddels met diverse mensen in Reutum gesproken, eigenlijk is iedereen wel enthousiast en dat is mooi want hulp is welkom, zonder direct verplichtend te worden, los-vaste hulp is ook hulp. Ik sta open voor advies, informatie, ideeën en opmerkingen.

Update (juli 2023): Nu de website ongeveer een half jaar in de lucht is kan ik melden dat ik inmiddels veel steun, advies en inbreng ontvang van Ben Lammerink, Herman Luttikhuis, Wim Koster en sinds kort ook Chiel Mensink en Jan Lammerink.

Daarnaast is het enthousiasme van de inwoners van Reutum om mee te werken aan verhalen over Reutum zeer stimulerend.

De Heemkunde in Reutum is nooit weggeweest, het stond even op een lager pitje, maar is nu weer actief en dat is goed want het is me wel duidelijk geworden dat er in Reutum mooie verhalen leven die het waard zijn om verteld te worden.

 

 

info@reutumdeverhalen.nl

 

Jan Bunte